ACADEMY

Wil jij zelf groeien in jouw professionaliteit om teamprocessen te vergemakkelijken en/of comfortabeler te laten voelen? Wil je het verschil maken voor jouw team? Wil jij leren faciliteren? Dan hebben wij een match!
Want wij zijn op missie: in ieder team een ‘processlimmerik’. Graag dragen we onze kennis en kunde op jou over.

Feedback van een deelnemer aan een bijeenkomst gefaciliteerd door een processlimmerik:

“In navolging van m’n vorige feedback op het faciliteren van de atelier sessie vond ik je bijdrage ook nu weer van grote toegevoegde waarde. Ik merkte dat de bijeenkomst heel goed was voorbereid door jou en dat is heel fijn om in te stappen. Het faciliteren helpt daarnaast om keuzes te maken tijdens de bijeenkomst i.p.v. keuzes uit te stellen naar een ander moment.

Het viel me dit keer specifiek op dat ik veel aandachtiger luisterde naar de input van anderen en dat we daar direct over in gesprek gingen omdat dit de opdracht was. Op basis van de formulering van het einddoel van de mijn collega en mij dacht ik in eerste instantie dat we hetzelfde voor ogen hadden. Maar in het gesprek bleken er toch verschillen zijn die belangrijk waren om te bespreken en de volgende stap te zetten. Ik denk dat het hier vaak ‘fout’ gaat in meetings – je denkt het over hetzelfde te hebben en komt er pas in een later stadium achter dat er toch soms belangrijke verschillen zijn in wat iemand vindt en denkt.”