Maak kennis met ons team!

Ons team bestaat uit enthousiaste, getalenteerde en gemotiveerde facilitators met passie voor hun vak en ruime procesbegeleiding ervaring.

Irène van Doesburg

Facilitator, trainer, communicatieadviseur

Wie ben je en wat doe je?

Ik houd van verbinding en goede samenwerking. 

Als communicatieprofessional ben ik in de loop der jaren doorgegroeid naar het begeleiden van complexe organisatievraagstukken. Ondersteunen bij het ‘beter laten draaien’ van organisaties is de rode draad in mijn werk. Het gaat dan over leren, ontwikkelen, groeien en bloeien en het werken met groepen mensen.

Een facilitator is zich in mijn ogen bewust van de drie invalshoeken denken, voelen en doen. Je gebruikt je hersenen om scherp na te denken over bijvoorbeeld het programma. Je hebt aandacht voor de gevoelens die leven tijdens een bepaalde processtap en je verkent welke zaken opgepakt kunnen worden. In mijn procesbegeleiding maak ik gebruik van mijn ervaring als procesregisseur, trainer, coach, bestuursadviseur, beleidsadviseur. In het faciliteren komen deze ervaringen voor mij samen en begeleid ik met veel plezier het proces van samen creëren.

Hoe omschrijf jij de identiteit van Youfacilitate en hoe weerspiegelt die in jou?

Professioneel met heldere en duidelijke resultaten. Ik blijf zoveel mogelijk uit de inhoud en weet tegelijkertijd: er is geen proces zonder inhoud en geen inhoud zonder proces. Duidelijke rolverdeling en aanpakken wat echt speelt. Ik houd van het niet-weten, van het open einde, de uitnodiging om de uitkomst echt vanuit de groep te laten ontstaan.
Ook vind ik het sámen belangrijk, dat je ervaart dat je sámen verder komt. Je schaduwstukken zie je bovendien vooral in contact met de ander. Die ziet wat jij niet ziet.