Maak kennis met ons team!

Ons team bestaat uit enthousiaste, getalenteerde en gemotiveerde facilitators met passie voor hun vak en ruime ervaring in procesbegeleiding.

Jantine Messing

Facilitator, fotograaf, antropoloog

Wie ben je en wat doe je?

Naast facilitator ben ik antropoloog aan de universiteit en fotograaf. Als antropoloog leer je groepen mensen van binnenuit kennen. Vragen en dilemma’s die er spelen ervaar je dan door enerzijds kritische vragen te stellen waardoor je écht de kern raakt. Anderzijds door de groepsdynamiek te observeren. Ook als fotograaf observeer ik. Probeer ik mensen authentiek neer te zetten, zonder decorum, zonder maniertjes. En als facilitator breng ik de fotograaf en de antropoloog samen: ik deconstrueer door te kijken en ontrafel door te vragen.

Wanneer was jij het meest trots op Youfacilitate?

Ik ben er trots op om onderdeel te zijn van een team waar zoveel expertise zit. Dat er met veel passie kennis wordt gedeeld. Als je echt tot de kern van een probleem komt. Als ik een programma maak dat goed ontvangen wordt. Als ik zie hoe goed de methodes werken. Dat zit ‘m soms in kleine dingen. Bijvoorbeeld zoiets als: ‘jezelf binnenstebuiten keren’: niet alleen je keuze presenteren, maar ook je motivatie waardoor je tot die keuze komt. Ik geef les en zie bij studenten hoe goed het hen helpt om daardoor aangehaakt te blijven.