MAAK HET VERSCHIL!!

KICKSTART EVENT

Een eerste stap naar
Slimmer Samenwerken

 .

KICKSTART EVENT

Een eerste stap naar Slimmer Samenwerken

 

Meld je aan voor 5 juni of 7 oktober!

Wat kan samenwerken soms toch frustrerend zijn! Eindeloos vergaderen in kringetjes rond. Geen heldere besluiten maar moeras. Het gehakketak. Het gevoel dat iedereen elkaar tegenwerkt. Ja-maar, ja-maar, ja-maar… Om gek van te worden. Of moedeloos. Ik denk dat iedereen hier wel eens mee te maken heeft. Herken jij dat?

Hoe komt dat toch, dat je elkaar zo dwars kunt zitten? Niemand wil dat het verzandt, maar toch gebeurt het. En je bent erbij, je hebt er last van maar krijgt het niet veranderd. En op een gegeven moment denk je ‘ach laat maar zitten’. Maar is dat niet zonde? En doodvermoeiend? Alsmaar met tegenwind te werken?

Nou, ik laat het er niet bij zitten. Ik laat jou niet zitten. Want het kan echt anders. Heerlijk samenwerken met plezier en gemak. Niet meer gefrustreerd thuiskomen. Plannen maken die kloppen als een bus. Bouwen op elkaar en verschillen met een glimlach overbruggen. En stel je eens voor: VEEL KORTER EN BETER VERGADEREN.

Dat verschil is te maken! Door jou!

Jij kunt het verschil maken voor jouw omgeving. En voor jezelf. En je hoeft er niet met een heel team voor in therapie. Eén à twee personen met basale samenwerkingskennis kunnen voor een heel team een opwaartse spiraal creëren. Het is zelfs makkelijker dan je denkt. Jij kunt het verschil maken en wij helpen jou daarbij!

One person can make a difference, and everyone should try.

– John Kennedy –

Durf je een eerste stap?

Jaarlijks organiseren wij op diverse data het Kickstart Event, een uniek event waarop je een eerste betekenisvolle stap zet om van superwaarde te worden voor jouw omgeving.

Hoe zit dat? Uit 20 jaar ervaring als procesbegeleider heb ik een basis gemaakt waarmee jij een team beter laat samenwerken.
Deze basis is zo basaal en eenvoudig dat je er direct mee aan de slag kunt. En die basis ga ik aan je overdragen.
Zodat jij met jouw omgeving aan de slag kunt. Stel je voor dat jij ervoor zorgt dat het ineens wel loopt…!

Wat gaan we doen tijdens het Kickstart Event?

Onze superleuke oefenmiddag geeft jou een ervaring die hoogstwaarschijnlijk heel anders is dan wat je tot nu toe op trainingsdagen hebt meegemaakt. Bij ons geen PowerPoint met een praatje, je gaat meteen zelf flink aan de slag! Hard werken met veel plezier.

We gaan samen op weg met praktijkopdrachten, afgewisseld met kleine blokjes instructie, theorie en onderlinge uitwisseling en ik leer je een paar eenvoudige technieken om beter samen te werken. Je oefent en helpt elkaar verder. En op spannende momenten help ik je om de eerste drempel overwinnen. Spannend? Vast, maar we maken samen de stap!

Natuurlijk vieren we dat met een borrel aan het einde van de dag.

E

Met wat je leert:

N

kun je meteen betere samenwerking in jouw team bevorderen;

N

word je zelf een betere samenwerkingspartner;

N

kun je op weg naar professioneel procesbegeleider.

En daarna?

Dit event is een dag op zich. Je kunt daarna zelf aan de slag met wat je geleerd hebt. En wij hebben voor jou ook een vervolgstap.
Als je meer interesse hebt in slimmer samenwerken wil je meer bagage dan doen wij je een uniek aanbod voor onze training tot professioneel procesbegeleider. En op die dag bepaal jij zelf of je door wilt gaan met de opleiding of dat je het bij deze ene waardevolle dag laat! Wanneer jij jezelf een middag gunt waarin je een eerste stap zet tot slimmer samenwerken ben je dus ook gewoon meer dan welkom!

Is dit event geschikt voor mij?

Heb jij interesse in processen? Werk je in een omgeving waar samenwerking belangrijk is? En je ziet dat het beter kan en je wilt daarin het verschil maken. Dan is deze dag zeker voor jou interessant! Het maakt daarbij niet uit welke rol of positie je hebt in je team of omgeving: de deelnemers aan onze opleiding tot professioneel procesbegeleider variëren van junior project assistent, beleidsadviseurs, ZZP coaches, leidinggevenden tot leden van de raad van bestuur. Het is voor een ieder geschikt die wil investeren in betere samenwerking.

Ongeacht je positie kun je leiderschap nemen in de kwaliteit van iedere samenwerking

Data en aanmelden

Momenteel zijn er geen data beschikbaar.  
Wanneer de maatregelen het weer toelaten plannen we nieuwe data in.

Kickstart Event
Een eerste stap naar Slimmer Samenwerken

DON’T MISS OUT ON SOMETHING GREAT!

Pepijn Nicolas

Al jong maakte ik merkwaardige dingen mee. Op mijn 19e was ik vakbondsbestuurder. Een studiestage liep uit de hand zodat ik op mijn 26e een groot onderzoek leidde naar schulden van ontwikkelingslanden. Ik veroorzaakte – in die wereld – ophef. Op mijn 30e was ik een van de leiders van een wereldcoalitie die 120 miljard schuldkwijtschelding onderhandelde.

Daarna werd ik consultant bij KPMG. Op een interne training leerde ik niet wat een facilitator doet, maar dat ik er al een was. Het was een soort thuiskomen. Ik ben KMPG nog steeds erg dankbaar voor die training, ook omdat ik ineens snapte waarom ik eerder in mijn leven al op bijzondere plekken was gekomen. Ik kreeg gewoon vaak snel voor elkaar dat iedereen samen aan hetzelfde doel ging werken.

In 1999 waren er amper facilitators. Ik heb veel zelf ontwikkeld en later met collega’s geleerd. In het bijzonder bij LEF; het Future Center van Rijkswaterstaat. Omdat gebrekkige samenwerking in bijna alle projecten een oorzaak is van onopgeloste problemen ben ik me de afgelopen jaren daarop gaan toeleggen. Hoe zorg je voor zo’n hoge kwaliteit van samenwerking dat je alles aankunt dat op je pad komt? In 2017 won ik een internationale ‘Gold Facilitation Impact Award’, zo’n beetje de Oscar in ons vakgebied. Samen met medeprijswinnaar Maaike Sauerborn heb ik Youfacilitate opgericht om mijn vakkennis over te dragen aan iedereen die goede samenwerking wil bevorderen.

Verder: Geboren 1968. Sociaal en Institutioneel Econoom (Utrecht) met daarnaast veel psychologie en sociologie. Voetbal, dans, zeilen, zingen. Ik woon in Utrecht met een fijne zoon (2003) en bemoei me altijd wel op de een of andere manier met iets dat ik maatschappelijk belangrijk vind.

Jolanda Kuijer

Door de training heb ik meer inzicht in de processen en krijgen dingen een naam die je vanuit instinct al deed zag of voelt. Je krijgt veel ruimte om de aangeboden stof te verpersoonlijken. En de training is direct toepasbaar.

Hildegard Bongarts

Ik was zo gewend om de kartrekker te zijn. Maar hoe harder ik trok, des te meer mijn collega’s en klanten achterover leunden. Door de methodes die ik aangereikt kreeg werk ik nu veel meer in co-creatie. Da’s lekkerder voor mij, maar mijn collega’s en klanten zijn ook veel meer betrokken en mede-eigenaar. Daarnaast vind ik dat als je het volle potentieel uit mensen wilt benutten, is er veiligheid nodig. Veiligheid om jezelf te laten zien met al je visies en ideeën. De structuur die de methodes biedt, geeft precies die veiligheid. Er ontstaan een open positieve werksfeer waardoor je echt kracht van het collectief kunt benutten.

Jantine Messing

Ik heb veel geleerd dat ik ook toepas in de manier waarop ik lesgeef. Ik sta met meer gemak en relaxter voor de groep. Ik vertrouw er meer op dat er veel uit de studenten zelf komt en sleur er zelf minder hard aan. Dat werkt echt heel goed en het werkt heel prettig. En mijn evaluaties door de studenten zijn opvallend goed!

Saskia Aalberts

“Als mensen nu zelf een sessie organiseren komen ze vaak bij mij langs om hun programma even tegen mij aan te houden of vragen of ik wil meedenken met een werkvorm voor een goede start, want dat vinden ze bij mijn sessies zo fijn! 😊
Én ik heb nu 2 trainingen ontwikkeld waar ik de programmeerprincipes goed in probeer te laten terugkomen en op de eerste werd al enorm enthousiast gereageerd. Dus ook als trainer heb ik veel aan Youfacilitate!“

Deelnemer Leer Faciliteer Skills

“Er is een knop om, die knop zit van binnen, er is echt zo iets veranderd in hoe ik te werk ga. In plaats van hard werken laat ik het nu gebeuren. Een heel andere ervaring. Ik durf dingen te laten gebeuren en achterover te leunen. Het is iedere keer een cadeautje om de trainingsmiddagen te hebben.”

Veel gestelde vragen

Wanneer is het en hoe lang duurt het?

Ons kick-off event vindt jaarlijks op diverse data plaats van 14.00 tot 17.30 uur (ontvangst vanaf 13.45 uur) en aansluitend een gezellige borrel. Hier kun je zien welke data dat zijn.

Waar vindt het event plaats?

Het kick-off event vindt plaats op Wolvenplein 27 te Utrecht.

De datum van het volgende Kickstart Event komt niet goed uit voor mij. Wat nu?

Komen de geplande data van de Kickstart Event niet uit voor jou? 
Laat dan hier jouw naam en mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuwe data.

Voor wie is het event geschikt?
Voor een ieder die interesse heeft in processen. Wanneer je werkt in een omgeving waar samenwerking belangrijk is. En waar je ziet dat het beter kan en je wilt daarin het verschil maken. Dan is deze dag zeker voor jou interessant! Het maakt daarbij niet uit welke rol of positie je hebt in je team of omgeving: de deelnemers aan onze opleiding tot professioneel procesbegeleider variëren van junior project assistent, beleidsadviseurs, ZZP coaches, leidinggevenden tot leden van de raad van bestuur. Het is voor een ieder geschikt die wil investeren in betere samenwerking.
Hoe ziet jullie trainingsaanbod eruit?

Youfacilitate biedt opeenvolgende blended opleidingen aan om veel beter, hartelijker en wijzer samen te werken.
Wil je meer weten over ons trainingsaanbod?
Neem een kijkje op https://www.youfacilitate.nl/youfacilitate/

Ik heb nog een vraag, waar kan ik terecht?
Heb je een vraag neem gerust contact op met Maaike Sauerborn via 06 – 28564186 of stuur een mail via maaike.sauerborn@youfacilitate.nl